Technologie in opkomst

Er zijn verschillende soorten van technologie. Een groot aantal daarvan zijn inmiddels aan de orde van de dag, maar het is altijd interessant om te kijken wat er in de toekomst staat te gebeuren. Want dat de ontwikkeling van de technologie nooit stilstaat kan gerust gezegd worden. Er zijn dan ook een aantal vormen van technologie die steeds vaker gebruikt worden, maar nog niet zo populair zijn. Hieronder een aantal voorbeelden.

Artificial Intelligence

Meestal wordt Artificial Intelligence afgekort tot AI. De term komt steeds vaker voorbij, maar wat houdt AI eigenlijk in? Dat is vrij simpel uit te leggen: handelingen die normaal gesproken altijd door mensen zelf werden uitgevoerd, worden nu door computers verricht. Denk bijvoorbeeld aan zoekmachines of robot stofzuigers, al gaat het nog veel verder. Er kan namelijk op tal van gebieden onderzoek gedaan worden met behulp van AI. In de toekomst zal dit wellicht nog veel verder uitgewerkt gaan worden, zodat computers steeds meer werkzaamheden kunnen gaan uitvoeren.

Voice Assistants

De markt voor spraaktechnologie groeit enorm hard. Grote technologiebedrijven hebben hierin dan ook gigantisch geïnvesteerd. Tegenwoordig is het mogelijk om op grote schaal gebruik te maken van zogeheten voice assistants. Of hiervoor een refurbished imac 27 gebruikt wordt of een Android apparaat, dat maakt vaak niet uit. Omdat deze markt in rap tempo groeit zullen de mogelijkheden alleen maar gaan toenemen.

Blockchain

Inmiddels heeft iedereen wel eens van cryptocurrency gehoord. Sinds een aantal jaren is cryptogeld alom bekend geworden en weet iedereen wat Bitcoin is, om maar een voorbeeld van een digitale valuta te noemen. De technologie achter dit systeem, die ‘blockchain’ genoemd wordt, is misschien nog wel het meest interessant. Deze technologie kan namelijk toegepast worden in de meest uiteenlopende sectoren. Niet zo vreemd dus dat veel grote bedrijven hun mogelijkheden op dit gebied aan het verkennen zijn.

Posts created 27

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote