De toekomst van kunstmatige intelligentie (nadelen)

Kunstmatige intelligentie kan in de toekomst positief en negatief uitpakken. Dit heeft ook met ethiek te maken. Hoe gaan wij er als mens mee om? In dit artikel twee doemscenario’s.

De informatiemaatschappij zorgt voor dictatuur

Kunstmatige intelligentie zorgt er ook voor dat overheden en grote bedrijven veel informatie kunnen vergaren over mensen. En met deze informatie kunnen mensen gemanipuleerd worden, wat kan leiden tot onderdrukking en dictatuur. Als je alles kunt monitoren en controleren leef je uiteindelijk in een wereld zonder vrijheden. In het bekende boek 1984 van Orwell komt dit concept al naar voren. Ook kan er dankzij al deze informatie natuurlijk veel gechanteerd worden, iets wat er toe kan leiden dat mensen tot aparte dingen in staat zijn.

Robots nemen de wereld over

Het kan bovendien ook zo zijn dat robots de wereld overnemen. Dit aangezien ze dan slimmer worden dan mensen. Het nadeel van robots is echter dat ze geen geweten hebben. Daardoor is het lastig om na te gaan hoe zo’n wereld er dan uit zal gaan zien. In het ergste geval kan het tot extreme drama leiden, en een totale vernietiging van onze aardbol teweegbrengen. Maar laten we dat maar niet hopen.

Posts created 27

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote