Kunstmatige intelligentie: de toekomst (voordelen)

De kans is groot dat in de toekomst kunstmatige intelligentie steeds meer zal groeien. Maar welke gevaren heeft dit voor de toekomst? In dit artikel twee mogelijke scenario’s van kunstmatige intelligentie en de impact op onze maatschappij.

Meer vrije tijd

Dankzij de kunstmatige intelligentie is de kans groot dat mensen meer vrije tijd krijgen in de toekomst. Aangezien veel processen kunnen worden versneld, zal de productie van veel zaken niet meer afhankelijk zijn van menselijke kracht. Daardoor zullen mensen waarschijnlijk meer weelde en vrije tijd hebben in de toekomst. De vraag is echter: hoe gaat een mens met deze vrije tijd om? Dit kan positief uitpakken, maar natuurlijk ook negatief. Het kan gebruikt geworden om te groeien als mens. Door bijvoorbeeld meer kennis op te doen. Maar het kan ook totaal verkeerd uitpakken en de wereld in totale anarchie brengen.

Meer weelde

Dankzij de snellere processen kan het resulteren dat er meer weelde op de wereld is. De vraag is echter: gaat deze rijkdom ook eerlijk verdeeld worden? Dat is natuurlijk altijd nog de vraag. Dit hangt af van de ethiek van de mens op dat moment.

Posts created 27

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote