De technologie en het zakenleven

Het zakelijke landschap wordt steeds meer bepaald door technologische ontwikkelingen. Waar je dit vroeger voornamelijk terugzag in het productieproces, is het nu terug te vinden op het hele zakelijke vlak. Bedrijven en instellingen hebben inmiddels ontdekt hoe het werken vereenvoudigd kan worden door gebruik te maken van nieuwe technologieën.

Het CRM-systeem

Het CRM-systeem is een dergelijke technologie. CRM staat voor Customer Relationship Management, of wel klantrelatiebeheer. Dit CRM systeem kan worden gebruikt om de zakelijke relatie met klanten te verbeteren, met als uiteindelijke doel het verhogen van de inkomsten. Maar het juiste CRM-systeem heeft ook andere voordelen, bijvoorbeeld de dagelijkse werkzaamheden te vergemakkelijken en om praktischer zaken te doen. Een hoogwaardig CRM-systeem kan veel meer dan alleen de basale klantgegevens invoeren. Denk onder andere aan uren registreren, chatlogs en e-mails opslaan, elke contactgeschiedenis bijhouden, marketingactiviteiten inplannen en nog vele andere functies.

Werken in de cloud

Werken in de cloud is een schitterende technische ontwikkeling voor bedrijven. Het heeft niet alleen de investeringskosten verminderd, maar zorgt ook voor een grotere bedrijfsefficiëntie. Hierdoor is de mobiliteit van de werkgever én werknemer enorm verbeterd. Zeker in tijden waarin het thuiswerken flink wordt gepromoot heeft de cloud zijn nut meermalen bewezen.

Van reclamefilm tot teamvergadering

Videotechnologie is inmiddels razend populair onder de gebruikers. Mede omdat het zo makkelijk beschikbaar is op de verschillende devices. Van mobiele telefoon en tablet tot de desktop: overal kun je de video’s bekijken. Dankzij de beschikbaarheid van ultrahoge bandbreedte, de wereldwijde IP-netwerken en de draadloze 5G netwerken, is de videotechnologie een aantrekkelijk medium voor zakelijke communicatie. Niet alleen op het gebied van informatie- of reclamefilmpjes, maar ook als het gaat om aan teamvergaderingen deelnemen.

M2M2P

M2M2P staat voor Machine-to-Machine-to-People. Ook deze technologie wordt steeds meer ingezet. Of het nu gaat om productvoorraden, energieverbruik of andere zaken. De menselijke factor blijft in deze technologie wel een belangrijke rol spelen, al is het alleen al om iedere keer weer opnieuw voor innovatie te zorgen. Maar ook op het gebied van de informatie verwerken, kan de menselijke factor hier zijn voordeel uit halen. Bijvoorbeeld door bewakingsbeelden te analyseren en met de uitkomst aan het werk te gaan.

Nieuwe mogelijkheden en oplossingen

Met iedere nieuwe technologie zullen computers en apparaten slimmer worden. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om verbindingen tussen machines of tussen mensen. Er worden steeds weer nieuwe mogelijkheden gecreëerd die op verschillende vlakken oplossingen bieden.

Posts created 27

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote