Technologie inzetten voor een groenere economie

Om structureel verandering te brengen in de manier waarop we met moeder aarde en haar bronnen omgaan, is duurzaam innoveren noodzakelijk. In onze geschiedenis hebben we kunnen zien hoe technologie onze aarde vervuild, maar wanneer wij mensen onze doelstellingen veranderen naar milieubewust innoveren, kan technologie ons juist helpen onze economie te vergroenen.

Milieubewuste technieken toepassen

Gelukkig hebben we al meer bewustzijn gekregen hoe belangrijk het is aan de toekomst van onze aarde te denken. Hierdoor worden steeds meer milieubewuste technieken toegepast. Denk hierbij aan het produceren van groene stroom, zoals windenergie of zonne-energie. Tibber gaat hier een stukje verder in. Niet alleen stelt Tibber 100% groene stroom beschikbaar, ook hebben zij een app ontwikkeld waarmee je heel eenvoudig inzichtelijk hebt wat de actuele stroomprijs is. Zo kan je heel slim kiezen wanneer je een apparaat dat veel stroom gebruikt, zoals het laden van een elektrische auto of fiets, aan het elektriciteitsnet hangt. In de Tibber app kan je namelijk anticiperen op de actuele stroomprijs, doordat je precies kan zien wanneer er dalmomenten zijn in elektriciteitsprijs. Zo ben je dankzij Tibber nog bewuster bezig met je stroomverbruik en ben je in staat heel kosteneffectief gebruik te maken van groene stroom!

Schonere oceanen

Niet alleen wordt er nagedacht over energieverbruik, ook wordt er gebrainstormd over hoe onze wateren schoner kunnen. Als antwoord hierop heeft de Nederlander Boyan Slat een catamaran ontwikkeld, de Interceptor, die dagelijks 50.000 kg plastic kan opvissen uit de rivieren. Deze catamaran is een afgeleide van een groter project, waarin hij succesvol de strijd aangaat met zogenaamde microplastics. Dit zijn miniscule plasticdeeltjes in het water. Boyan heeft dus een brilliante techniek ontwikkelt om zijn grote droom te kunnen waarmaken om de grote oceanen op te ruimen en zo de grote plastic soep in de oceanen zoveel mogelijk te verkleinen. En van al het plastic dat met deze techniek uit de wateren wordt opgevist, worden weer plastic producten ontwikkeld zoals duurzame waterflessen. Zo maakt Boyan met zijn ontworpen techniek een groot verschil in de wereld!

Milieubewust innoveren zorgt voor groenere toekomst

Wanneer we bij het ontwikkelen van nieuwe technieken onze focus houden op hoe we milieubewust met onze bronnen en dus met Moeder Aarde omgaan, kunnen we echt zorgen voor een groenere toekomst. Wel zijn zo fijn voor onze kinderen en kleinkinderen, om met elkaar een beter wereld te creëren door milieubewust te blijven innoveren.

Posts created 27

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote