Tips om je internetsnelheid te verbeteren

Je kan tegenwoordig niet meer zonder snel internet. Als je zelf niet vaak op internet werkt, dan heb je vast een partner of kinderen die gaan klagen als je een slechte verbinding hebt. Die willen namelijk gamen, Whatsappen of een lekkere taart bestellen op jeeigentaart.nl. Gelukkig is er veel veranderd sinds de tijd van de modems die via de telefoonlijn werkten. Modern internet bestaat in veel verschillende soorten en maten. En er zijn veel oplossingen beschikbaar als je verbinding toch niet zo snel is als je zou willen. Hier volgen een aantal tips om te zorgen voor een snellere internetverbinding.

[IMAGE=fDYDbmb6mytv.jpg]

Kies voor glasvezel

[IMAGE=dvxPDWdPHtp0.jpg]

Als je internetsnelheid te wensen overlaat, of als je verbinding regelmatig wegvalt, dan hoeft dat niet per se aan je internet binnenshuis te liggen. De verbinding met je provider kan de schuldige zijn. Glasvezelkabel zorgt voor een razendsnelle overdracht van signalen tussen de servers van de aanbieder en jouw eigen computer. Gebruik je nog een kabelverbinding, overweeg dan een abonnement te nemen met glasvezelkabel. Door de concurrentie op deze markt is dit soort internet de afgelopen jaren veel goedkoper geworden.

Zet je router op een centrale plek

Is je wifi traag? Routersignalen hebben maar een beperkt bereik. Als je router in de hoek van je huis staat, dan kunnen de signalen ervan (deels) worden geblokkeerd. Zeker metaal en dikke muren houden een groot deel van het signaal tegen. Zorg dat je router op een centrale plek staat, zodat de ontvangst ervan op alle plekken in je huis goed is en het signaal door zo min mogelijk hindernissen gestoord wordt.

Installeer een WiFi-repeater

Een WiFi-repeater is een apparaat dat het signaal van je wi-fi overneemt en zelf opnieuw uitzendt. Als je in een groot huis woont, of van wi-fi gebruik maakt in je bedrijf, dan kan het nodig zijn om zo’n repeater te installeren. Hiermee creëer je een tweede zender voor je internetsignaal. Ideaal als apparaten op plaatsen die verder weg van de originele router liggen moeite hebben met signaalontvangst.

Controleer je beveiligingsmodus

Je internetrouter kan op verschillende manieren geconfigureerd zijn. Er zijn verschillende beveiligingsprotocollen beschikbaar. Die zorgen dat jouw internetverbinding privé en secuur is. Sommige van de zwaardere protocollen kunnen de snelheid van je verbinding drukken. Kies bij voorkeur voor het WPA-2 protocol. Dit is sterk genoeg om praktisch elke ongewenste verbinding te verhinderen. Tegelijkertijd wordt je internet er nauwelijks langzamer door.

Update of upgrade je computer

Je kan het meest geavanceerde glasvezelnetwerk hebben en een uitstekend geconfigureerde en geplaatste router. Dat heeft allemaal weinig zin als je computer erg verouderd is. Zeker computers met weinig RAM kunnen de snelheid van je internet behoorlijk verlagen. Upgrade je drivers, zorg dat het werkgeheugen van de computer niet wordt gehinderd door overbodige programma’s, en installeer alle belangrijke updates. En als je computer ouder is dan 5 jaar, dan wordt het tijd om aan de aanschaf van een nieuwe te gaan denken.

Posts created 27

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote