De nadelen van kunstmatige intelligentie

De voordelen van kunstmatige intelligentie zijn evident. Elk mens kan wel ongeveer raden wat deze intelligentie toevoegt aan het menselijke leven. Processen worden versneld, werk wordt uit handen genomen, de technologische ontwikkeling gaat er sneller door. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kracht van kunstmatige intelligentie op de medische wereld. Hoeveel medische ingrepen kunnen er nu wel niet gedaan worden in vergelijking met een aantal decennia geleden? Dat is bizar als je er alleen al over nadenkt! Toch waarschuwen verschillende wetenschappers ook over de gevaren van kunstmatige intelligentie. Over die nadelen die eraan verbonden zitten lees je meer in dit artikel.

Nadeel 1: het overstijgt de mens

Het aloude gevaar van kunstmatige intelligentie is het feit dat het de slimheid van de mens kan overstijgen. Dit is iets waar vele wetenschappers en kunstenaars al langer voor waarschuwen. Er zijn zelfs meerdere films gemaakt omtrent dat onderwerp. Om te waarschuwen over de gevaren van slimme robots. Het gevaar zit erin dat veel mensen bang zijn dat de robots zo slim worden, dat ze de mens overstijgen. Hierdoor kan het zijn dat de mens een ondergeschikte rol gaat spelen en dat de robots de macht overnemen. Dit klinkt als een plot voor een gevaarlijke sciencefiction film, maar toch is deze angst in de ogen van velen reëel. Misschien niet zo zwart-wit als in dit artikel wordt gesteld, maar wel enigszins in die richting.

Nadeel 2: het kan de macht van bedrijven zeer groot maken

Dankzij de kunstmatige intelligentie kunnen bedrijven extreem snel groeien. Bedrijfsprocessen en dergelijke kunnen immers worden versneld. Bovendien kan het ook toegepast worden om gegevens van mensen te vergaren. En zoals reeds bekend: wanneer je veel gegevens van mensen hebt, dan heb je ook macht over die mensen. Het nadeel is dat veel bedrijven deze macht natuurlijk ook kunnen misbruiken. Het is altijd maar afwachten wat de ethiek van een bedrijf is. Dankzij de kunstmatige intelligentie kunnen bedrijven zeer snel groot worden, met alle gevolgen van dien. Het is een gevaarlijk gegeven waar niet altijd lichtzinnig over moet worden gedacht. Ga maar eens na hoeveel extreem grote bedrijven er tegenwoordig al zijn. Een aantal bedrijven hebben de meeste macht in handen en dit komt voor een groot deel dankzij de ontwikkelingen van kunstmatige intelligentie.

Posts created 27

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote