Windows 95: een uitvinding

De ontwikkeling van internet in het hedendaagse tijdperk is met extreem rap tempo gegaan. De laatste 20 jaar is er zoveel gebeurd dat het bijna niet te bevatten is. Toch is het altijd leuk om een paar hoogtepunten van de internettechnologie naar voren te brengen. Een paar wapenfeiten zijn zeer belangrijk om het huidige tijdperk in de context te plaatsen. Een zeer belangrijke ontwikkeling was de opkomst van het besturingsprogramma Windows. Deze wordt tegenwoordig nog steeds veel gebruikt. De eerste Windows was Windows 95. Hieronder een aantal feiten over deze Windows versie.

Startknop en taakbalk

Tegenwoordig is iedereen wel bekend met de startknop en taakbalk op het Windows besturingssysteem. Vrijwel elke Windows computer heeft dit tegenwoordig wel. Dit was vroeger echter nog niet zo vanzelfsprekend. Windows 95 was namelijk de eerste Windows waarbij deze startknop en taakbalk werden gebruikt. Alleen al daarom kan deze Windows als revolutionair worden beschouwd. Zeker wanneer je in acht neemt dat er heden ten dage nog steeds gebruik van wordt gemaakt.

Het programma was mateloos populair

Bij dit besturingssysteem kun je spreken van een echte revolutie. Toen Windows 95 werd gelanceerd werd er zeer veel reclame gemaakt. Dit zorgde ervoor dat het programma bij de lancering al zeer populair was. Zo populair dat mensen letterlijk in de rij stonden. Dat is natuurlijk hartstikke bijzonder, zeker voor die tijd. In de loop der jaren heeft Windows zich steeds verder ontwikkeld. Er zijn daarna nog veel meer besturingssystemen op de markt gekomen, maar het echte fundament is altijd nog gebleven.

Posts created 25

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote