Internet en webwinkels

Internet heeft ook een grote rol gespeeld als het gaat om economische veranderingen in de laatste 20 jaar. Een groot deel van die veranderingen is te wijten aan de zogenoemde webwinkels. Hiermee is ongetwijfeld iedereen bekend. Wat zijn de belangrijkste veranderingen die webwinkels teweeg hebben gebracht?

Slechte omstandigheden voor fysieke winkels

De webwinkels hebben ervoor gezorgd dat veel fysieke winkels in slecht weer gingen verkeren. Hier liggen een aantal redenen aan ten grondslag. Enerzijds is het bestellen via een webwinkel zeer gemakkelijk en een goede webwinkel heeft zeer veel producten op voorraad. Bestellen is daardoor gemakkelijk en een mens houdt nu eenmaal van gemak. Waar mensen over het algemeen nog meer van houden: goedkope producten. Het voordeel van een webwinkel is dat je producten goedkoper kunt inkopen. Webwinkels kunnen dit goedkoop aanbieden, omdat webwinkels minder kosten hoeven te maken. Allereerst hebben ze geen winkelpand en ook veel minder personeel. Hierdoor is het natuurlijk lastig voor een fysieke winkel om daartegen te concurreren. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel fysieke winkels failliet zijn gegaan. De enige manier om het te redden als fysieke winkel is door origineel te zijn. Bijvoorbeeld door een extra service aan te bieden. Een service die je niet zult vinden in de webwinkel en waardoor mensen echt naar de winkel toe komen.

Het koopgedrag van mensen is veranderd

Dankzij de webwinkels is ook het koopgedrag van mensen veranderd. Tegenwoordig schaffen mensen veel meer producten aan dan vroeger. Het wordt dan ook echt de consumptiemaatschappij genoemd waarin wij leven. Internet heeft een groot debet aan deze nieuwe ontwikkelingen in de wereld. Als mens word je steeds meer verleid om dingen aan te schaffen. Denk daarbij aan advertenties en dergelijke. Deze spelen in op het koopgedrag van een consument. Mensen consumeren tegenwoordig dan ook steeds meer dan vroeger. Of dit een positief of negatief iets is laat ik in het midden. Het is in ieder geval een feit en iedereen kan er zijn eigen waardeoordeel aan geven. Dankzij webwinkels is het ook veel verleidelijker om iets aan te schaffen. Met een enkele druk op de knop heb je iets besteld. Vooral mensen die aardig impulsief zijn ingesteld kunnen daar zeer vatbaar voor zijn. Consumeren is natuurlijk gezond, maar doe het wel een beetje met mate. Geluk ligt niet enkel in consumeren!

Posts created 25

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote