De ontwikkeling van sociale media

Tegenwoordig leven we in een tijdperk waarin vrijwel iedereen sociale media heeft. Het is bijna raar als je tegenwoordig geen sociale media hebt. Maar hoe is die ontwikkeling ontstaan in Nederland? Sociale media is namelijk al veel ouder dan veel jonge mensen denken. In dit artikel een kleine geschiedenisles.

Superdudes en Sugababes

Nog ver voordat Facebook überhaupt bestond, was er al Superdudes en Sugababes in Nederland. Dit waren websites waar je ook profielen kon maken. Het was een stuk minder geavanceerd dan de huidige sociale media-platforms, maar toch waren ze tamelijk populair. Superdudes was bedoeld voor mannen en Sugababes was bedoeld voor vrouwen. Maar deze twee websites stonden in connectie met elkaar, en net als in de huidige sociale media kon je berichten naar elkaar sturen.

Hyves

Na Superdudes en Sugababes deed Hyves zijn intrede. Hier hebben veel mensen ongetwijfeld wel van gehoord. In Nederland was het zeer populair en veel mensen denken nog met veel nostalgie terug aan dit tijdperk. Bijvoorbeeld de dansende banaantjes-emoticons en het feit dat je elkaar kon krabbelen. Dergelijk jargon wordt tegenwoordig helaas minder gebruikt. Maar mocht je die termen bezigen, dan weten veel mensen gelijk waar je het over hebt. Zeker de oudere garde!

Posts created 27

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote