De voordelen van kunstmatige intelligentie

We leven tegenwoordig in een technologisch tijdperk. Als je er goed over nadenkt is dit tamelijk absurd. In de laatste pakweg 30 jaar hebben er meer technologische ontwikkelingen plaatsgevonden dan in welk ander tijdperk dan ook op deze aarde. We kunnen dus wel stellen dat wij als mensen in een unieke tijd leven. Wat zich ook steeds sneller gaat ontwikkelen is kunstmatige intelligentie, ofwel de ontwikkeling van slimme robots. Dit gegeven brengt zo zijn voordelen en nadelen met zich mee. In dit artikel focussen we ons op de voordelen van kunstmatige intelligentie.

Voordeel 1: het neemt werk uit handen

Een belangrijk voordeel is dat het werk uit handen kan nemen. Aangezien robots steeds slimmer worden kunnen ze veel worden ingezet in slimme bedrijfsprocessen. Dit zorgt ervoor dat er veel zaken versneld kunnen worden in de productie. Dit bespaart natuurlijk veel tijd en dat is een groot voordeel voor bedrijven. Een nadeel daarvan is natuurlijk weer dat het zo kan zijn dat er minder werk overblijft voor mensen. En een mens moet zich nuttig maken. Een voordeel is wel dat mensen door kunstmatige intelligentie meer vrije tijd hebben. Bovendien verdwijnen er heel veel nare klusjes. De robots kunnen namelijk vervelende klusjes overnemen, zodat de mens in het proces zich op andere zaken kan focussen.

Voordeel 2: machine en mens kunnen hand in hand gaan

Veel mensen zijn bang voor de kunstmatige intelligentie. Een typisch argument wat je regelmatig hoort is dat het zoveel werk uit handen kan nemen, dat er daardoor veel mensen zullen worden ontslagen. Kortom, het creëert een zekere mate van werkloosheid. Toch blijkt in de praktijk vaak dat machine en mens hand in hand gaan. Het is namelijk niet zo dat alles door machines kan worden overgenomen. Er komt altijd nog een menselijk aspect bij kijken. Een menselijk aspect dat een machine niet zo snel zal kunnen vergaren. Dit menselijke aspect zorgt ervoor dat machine en mens altijd hand in hand zullen blijven gaan. De vrees dat machines alles overnemen is dus niet helemaal gegrond.

Voordeel 3: het kan mensen slimmer maken

Een voordeel van de kunstmatige intelligentie is dat het mensen ook slimmer kan maken. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar toch zijn er tegenwoordig veel robots die ervoor kunnen zorgen dat de cognitie van het menselijke brein zich verbeterd. Dit aan de hand van spelletjes en dergelijke. Bovendien krijgen we door dit snelle proces meer te weten over ons eigen brein. Het brein is een heel complex onderdeel van de mens. Veel daarvan is nog onbekend. Maar dankzij de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie zullen we daar in de toekomst veel meer over te weten komen. Deze informatie kunnen we vervolgens gebruiken om de wereld te verbeteren.

Posts created 26

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
cenote